Drie tips voor je eerste bezoek aan een coffeeshop in Amsterdam

Ben jij van plan een coffeeshop in Amsterdam te bezoeken en is dat dan de eerste keer dat je wiet probeert? Dan ben je in de beste handen. De coffeeshops in de hoofdstad zijn talrijk, maar zijn ook allemaal bijzonder begaan met hun gasten, vooral als zij nog nooit eerder in een coffeeshop geweest zijn. Met de volgende tips kun jij van jouw eerste bezoek aan een coffeeshop in Amsterdam een succes maken.

Vraag de coffeeshop in Amsterdam om advies

Het is altijd beter om direct aan te geven dat je nog nooit eerder in een coffeeshop bent geweest. Want dan zullen de medewerkers van de coffeeshop in Amsterdam met allerlei advies klaarstaan waar je echt wat aan hebt. Bespreek bijvoorbeeld het menu en de verschillende soorten wiet. Vraag naar wat de uitwerkingen zijn en hoe sterk de wiet is. Als beginner is het geen goed idee om direct de meest zware variant uit te kiezen, maar hier kunnen de barmedewerkers je veel meer over vertellen.

Koop niet direct een kant en klare joint

Als je zelf niet rookt en je gaat voor het eerst naar een coffeeshop in Amsterdam, dan maak je je misschien zorgen over wie jouw joint moet gaan rollen. Het kopen van een kant en klare joint is dan de ideale oplossing. Ware het niet dat er in deze joints vaak tabak verwerkt is en dit is misschien niet wat je wilt roken. Als je liever geen tabak rookt, vraag de coffeeshop in Amsterdam dan om een pure joint. Is er iemand in jouw groep die kan rollen, dan krijg je bij de coffeeshop vaak gratis een vloeitje en een tipje. Eventueel vraag je aan iemand in de coffeeshop of ze een pure joint voor je willen rollen van de wiet die je hebt gekocht.

Maak niet de fout die toeristen maken

Amsterdam is een stad waar dagelijks duizenden toeristen een bezoekje aan namen. De eigenaren van coffeeshops zijn zich hier ook van bewust en spelen hierop in. Daarom wordt er in sommige coffeeshops wiet verkocht van mindere kwaliteit. Het is daarom verstandig om de inwoners zelf te vragen naar de beste coffeeshop in Amsterdam. Er zijn er honderden in de stad, maar de lokale mensen weten welke hiervan te vertrouwen zijn. Vergeet ook niet dat er even tijd nodig is voordat je het complete effect van de wiet zal merken. Rook daarom vooral als het je eerste keer is niet te veel. Het is beter om minder te roken en later nog een hijsje te nemen dan te veel te roken.

Geniet maar rook met mate

Met deze tips  maak je jouw bezoekje aan de coffeeshop in Amsterdam succesvol. Het drugsbeleid in Nederland heeft bewezen te werken en de coffeeshops zijn een duidelijk bewijs van dit succes. Er is geen stad zonder coffeeshop en daar zal je eerder vrienden maken dan vijanden. Was je ervaring bij de coffeeshop in Amsterdam positief, dan is er niets dat je ervan weerhoudt om dat af en toe nog een keer te doen. Met mate uiteraard.

Coffeeshop The Border is al jaren een begrip in Amsterdam, Amstelveen en Regio Schiphol, met de beste producten en een oprechte glimlach.