Medior SEO specialist vacature Haarlem: dit moet je beheersen

Zou jij willen reageren op een medior SEO specialist vacature Haarlem? Dan is het in de eerste plaats wel handig als je weet wat de medior SEO specialist vacature Haarlem precies inhoudt en waar je aan moet voldoen als je succesvol wilt reageren op de medior SEO specialist vacature Haarlem. We leggen het je hier allemaal uit. 

Waarom reageren op een medior SEO specialist vacature Haarlem?

Waarom reageer je wel op de medior SEO specialist vacature Haarlem en bijvoorbeeld niet op een vergelijkbare vacature voor een junior of een senior? In dat verband is het goed om de termen medior, junior en senior eens nader te omschrijven. Pas als je namelijk het verschil tussen die aanduidingen helder in beeld hebt, pas dan kun je gericht reageren op de medior SEO specialist vacature Haarlem namelijk. 

Het verschil tussen junior, medior en senior

Laten we eerst een kijken naar wat een junior medewerker precies is en inhoudt. Een junior functie is duidelijk een startersfunctie. Je kunt de term junior ook wel vervangen door aankomend of beginnend. Ook hoor je termen als assistent of trainee wel eens voorbij komen. Wil je reageren op een medior SEO specialist vacature Haarlem, dan moet je dus precies weten wat de term medior dan precies betekent. Welnu; ben jij een medior medewerker, dan heb jij al enige ervaring in het werk. Je bent aan de andere kant zeker nog niet volleerd en je kunt dus nadrukkelijk nog groeien in jouw rol. 

Je wordt dan als een expert beschouwd

Na medior medewerker te zijn geweest, word je senior specialist. Als senior heb je veel ervaring in een bepaald vakgebied. Je wordt gezien als een expert. Dat betekent meteen ook dat je als senior een aantal aanvullende taken op jouw bordje krijgt. Zo ga je bijvoorbeeld junior en medior mensen ondersteunen en krijg je acquisitietaken en andere begeleidingstaken op jouw bordje. 

Feedback op het werk dat je doet

Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen een junior, medior en senior. Ben jij junior, dan krijg je vaak zeer intensieve begeleiding. Voorts werk je vooral aan de wat kleinere projecten en opdrachten. Ook krijg je steeds feedback op jouw werk. Als junior maak je een begin met het opbouwen van een netwerk. Ben jij medior, dan kun je veel zaken al zelfstandig uitvoeren. De projecten die je doet worden ook steeds groter. Desondanks krijg je nog wel steeds feedback op jouw werk. Als medior mag je vaak al meedenken over de bedrijfsfilosofie. 

Haal jij jouw targets, dan kun je vaak extra inkomsten tegemoet zien

Als senior medewerker word je geacht alles te weten. Je begeleidt mensen en doet ook acquisitie werk. Vaak krijg je targets toebedeeld, die je dus moet zien te behalen. En slaag je daarin dan kun je vaak extra bonussen krijgen. Ook bepaal je nadrukkelijk de koers die een bedrijf moet gaan varen richting de toekomst. Voor je echter opgeklommen bent van junior – via medior- naar senior ben je wel enige tijd verder. Het is echter wel een uitdagende stip aan de horizon.