3 redenen om te wonen in Noord-Holland

Wanneer er wordt gesproken over de populariteit van Noord-Holland dan denken veel mensen direct aan Amsterdam en wanneer we denken aan Amsterdam dan denken we aan de levendige binnenstad. Maar wie in Noord-Holland woont die zal slechts een beperkte tijd in het centrum van de Nederlandse hoofdstad doorbrengen. Er zijn daarnaast nog veel meer redenen om in deze provincie te wonen. Wij noemen er 3 van op deze pagina.

Veel carrièremogelijkheden

Tegenwoordig zijn ontzettend veel mensen bezig met het opbouwen van een carrière. Niet overal is het mogelijk om een betreffende carrière helemaal van de grond te krijgen. Maar in de provincie Noord-Holland zijn er wel ontzettend veel mogelijkheden voor een heel groot aantal verschillende beroepen. Voor veel mensen is Noord-Holland daarom een prachtige provincie om heen te verhuizen voor hun beroep.

Zeer interessante woningmarkt

Ook bij de woningmarkt wordt er al snel aan Amsterdam gedacht. Noord-Holland is dan ook de provincie in Nederland waar de gemiddelde huizenprijs het hoogste ligt. Maar dat gemiddelde wordt flink omhoog getrokken door Amsterdam. Vergeet bijvoorbeeld niet verder te kijken, zoals naar deze wijken met nieuwbouwwoningen in Zaandam. Je krijgt hier al veel meer voor je geld dan bijvoorbeeld direct in een grote stad, maar woon nog wel op een zeer korte afstand van alle grote steden in de provincie. 

Ook kun je er bij een provincie als Noord-Holland vanuit gaan dat deze in de toekomst alleen maar populairder zal worden. Met een geschikte woning kun je er vanuit gaat dat wanneer je lang genoeg een koopwoning hebt in deze provincie dat die in de toekomst alleen maar meer waard zal worden.

Je zult je niet snel vervelen

Noord-Holland is daarnaast ook een zeer en zeer levendige provincie. Dat komt natuurlijk weer door Amsterdam, maar er zijn nog veel meer redenen waarom er veel is te doen. Zo zijn er veel en veel meer mooie en gezellige plaatsen. Denk aan Alkmaar, Haarlem of een van de plaatsen die aan de zee zijn gelegen, zoals Bloemendaal of IJmuiden. Zie hier ook een overzicht van de 18 mooiste plaatsen in Noord-Holland