Hoe krijg ik meer bezoekers?

Je woont in Zaandam en  hebt een eigen website, maar je merkt dat deze nog niet veel wordt bezocht. Wat kun je dan doen? Het belangrijkste is, dat mensen je website gaan vinden. Dat kun je het beste bereiken door ervoor te zorgen dat jouw website snel te vinden is in het zoekprogramma Google. Hoe zorg je hiervoor? Daar heeft SEO van alles mee te maken in de regio Zaandam. Wat dat precies is, gaan we nu uitleggen.

SEO Zaandam

De term SEO is een Amerikaans Engelse term en staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt ook wel gesproken over  zoekmachine-optimatlisatie. Dat wil zeggen dat je in zoekprogramma’s (en vooral het meest gebruikte zoekprogramma Google) ervoor zorgt dat (mobiele) websites en apps voor mensen die zoekmachines gebruiken geoptimaliseerd worden. Dat laatste betekent dat je het bezoek naar een website of app verhoogd. Dat creëer je door het verbeteren van de interne en externe factoren, waardoor jouw website of app een hogere positie in Google krijgt. Maar wat zijn dan precies die interne en externe factoren? Hoe zorg je nou heel precies jouw vindbaarheid in Google in Zaandam wordt vergroot? Welke aanpassingen moeten daarvoor gedaan worden? Dat is onder te verdelen in drie zogenaamde categorieën.

1. Techniek. Google houdt van websites die constant in beweging zijn. Dat houdt in het kort in dat ze goed geprogrammeerd zijn, waardoor ze snel laden (en dus snel in Google verschijnen).
2. Content. Bezoekers vinden op de site iets waar ze echt concreet iets aan hebben, het is waardevol.
3. Autoriteit. Google kijkt naar de reputatie van de auteur van de website. Als deze persoon al vaker artikelen heeft geschreven over hetzelfde onderwerp, dan scoort de site hoger.
Wil je hulp voor jouw zoekmachine-optimalisatie? Dat kan, daarvoor heb je speciale SEO-specialisten.